Under ytan

Skynda, skynda våren kommer…

Det är en annorlunda tid vi lever i just nu med Coronaviruset som sprider ut sig mer och mer och påverkar både vår hälsa och ekonomi. Världen stänger ner land efter land och mobiliserar för att ta fighten.

Många tankar att tänka även om detta, och i förra veckan tog det mig så mycket tid att jag inte fick gjort något inlägg här. Så en kort sammanfattning av den 3:e av lediga måndagar lägger jag till i slutet av detta inlägg.


Idag fick jag sova tills jag vaknade, inga hundar som skällde. Men när jag satt i sängen med mitt morgonkaffe hörde jag ett ljud, ett ljud jag inte hört på länge. Det var dämpat, inte alls som förr men ändå… Kyrkklockan slog igen.

Då slog det mig, att Fässbergs kyrka återinvigdes igår efter år av renovering och klockan är inte längre bara 12 i Mölndal.

Vädret den här måndagen var klart bättre än förra måndagen då det regnade. Idag var det kallt men halvklart.
Ylletröja under jackan och en halsduk om halsen så var jag rustad för morgonpromenaden. Jag tog bilen upp till Stensjön och valde att gå vägen bort till slottet.

Det blir aldrig särskilt raska promenader när jag har en kamera i handen. Idag var det bara mobilen jag hade med mig så fåglar och ekorrar var svåra att fånga men på skuggsidan nedanför Gunnebos köksträdgård fick jag syn på att det växte istappar lite upp för slänten så jag klev över stock och sten för att ta mig dit.

Och jag blev belönad, som du kan se i videoklippet, där fanns inte bara fina istappar utan på berget var det en tunn tunn isskorpa och under den rusade små droppar av smältvatten. Såg riktigt lustigt ut.


Promenaden var inte särskilt lång men jag var ute i nästan två timmar. Själen fick sitt och kroppen var nöjd med att få vara i lite rörelse.

Var rädda om er och tänk på att hålla det sociala avståndet.

Gunilla


16 mars 2020
Jag vaknade abrupt 06.50 av grannens hundar som skällde, som så ofta när hon stängt sin dörr för att gå till jobbet. Jag kunde inte somna om men låg ändå kvar och drog mig då vädret inte inbjöd till någon morgonpromenad. Det blev istället en dag vid datorn och jag fortsatte mitt stora projekt att göra fotoböcker av alla besök i Köpenhamn
På eftermiddagen klarnade det upp, men då var det så dags för då stod jag och stekte köttbullar. Så ingen promenad denna dag istället bjöd jag son och sonhustru på middag.
Gunilla Skriven av:

En kommentar

  1. Nina Sjöberg
    4 april, 2020
    Svara

    Naturen när den låter som bäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.