1:a Måndagen

Den 4 mars är det 45 år sedan jag började mitt första arbete,

det var som kontorsbiträde på Göteborgs Tingsrätt. Då hade man precis lagt bort titlarna och börjat säga du till varandra istället för fröken Si och rådman Så. Protokollförarna måste vara anständigt klädda när dom satt med i rätten, dvs inga långbyxor var tillåtna. Skrivmaskinerna hade ganska nyligen blivit elektriska men dom saknade radertangent så radera gjorde vi med operationsskalpeller.

Ja tiderna förändras, och nu 45 år senare börjar jag alltså ta första steget ut ur arbetslivet och gör måndagarna till mina.

IMG_20200302_095514-01-Redigera.tif

Vaknade tidigt, hoppade i tofflorna och gick ut i köket och bryggde en kopp kaffe som
jag tog med mig tillbaka till sängen, spelade lite WF medans jag drack kaffet.
Låg sedan och lyssnade på hur dagen vaknade där ute och det var så skönt och rogivande att jag somnade om en liten stund. Sedan var det dags att hoppa i tofflorna på riktigt och ta hand om denna härliga Måndag.
Det blev först en lång frukost, läste GT och löste korsord i Readly.
Hade tänkt mig en långpromenad men precis då kom regnet så jag började med inventering och vård av mina kameragrejor istället.
Känner mig så nöjd över att fått gjort detta, det har hängt över mig så länge.
Nu är jag redo att ge mig ut på kameranader igen

IMG_20200302_124451-01

Sitter här på kvällskvisten och skriver och tränar på WordPress, min kreativa sida har legat nere under så lång tid att jag måste uppdatera mig själv på både det ena och det andra. Det är så mycket jag glömt att jag kan.

Gunilla

Gunilla Skriven av:

En kommentar

  1. Nina Sjöberg
    4 april, 2020
    Svara

    Härligt att du väljer livet och fångar den med dina underbara kort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.