Ko-Ko Ko-Ko…

säger göken. Men det är ju måndag!!

Då skall göken vara tyst så att jag kan sova tills jag vaknar.

Men nu var det inte gök som gjort fel utan det var jag som glömt ändra tillbaka väckarklockans inställningar efter det jag jobbade förra måndagen. Efter att ha tryckt bort göken vänder jag mig på andra sidan, fluffade till kudden och somnade om så gott så, bara för att vakna av att telefonen ring. Nu var klockan åtta, men ändå.

Det var servicekillar från LG-tv som ville komma och byta en modul i min TV någon gång mellan 11-13. Nu var det ingen mening med att fluffa till någon kudde, utan det var lika bra att gå upp och dricka det obligatoriska morgonkaffet och sedan ge sig ut och uträtta några ärenden innan servicekillarna skulle komma.

Jag har fått så mycket gjort den här långhelgen och känner mig riktigt riktigt nöjd med mig själv. Även om jag måste vila ryggen emellanåt så har energin funnits där. Jag kom på härom veckan, då när jag var så galet trött, att senast jag kände mig så här under isen så hade jag brist på B-vitamin. Så för att ge mig själv en ”boost” tar jag nu både B12 och D-vitamin.

Att känna sig vissen är något som min orkidéer vet mycket om. Den stod bortglömd i fönstret bakom mina datorskärmar. Att fönstret är i söderläge gjorde det ju inte lättare för plantan. Där stod den hela sommaren. Den var så uttorkad att de annars så tjocka bladen var alldeles skrumpna. Helt död, trodde jag, Men medan jag bar ut den itill köket för att slänga den såg jag att den skjutit upp en liten tunn stängel. Så istället för sophinken blev det en lång dusch och sedan några duschar till. Efter ett tag hade bladen återhämtat sig och stängeln växte sakta men säkert. Nu har den blommat ett tag och är så vacker.

Finns det Liv Finns det Hopp
Gunilla Skriven av:

En kommentar

  1. Nina+Sjöberg
    8 december, 2020
    Svara

    Ja tänk va lite näring och omtanke kan göra, underverk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.