En dag fylld med både det ena och det andra

Dagen började innan solen gått upp.

Ja, nu går det åt det hållet men det var lä på balkongen så bara för att det är måndag så drack jag mitt morgonkaffe där. Satt och såg på alla som skyndade till jobb och skola. Blev faktiskt sittande en hel timma.

Därefter tog jag itu med att börja organisera den lilla träkista jag började röja i, i förra veckan. Jag har sorterat alla brev, kort, telegram och andra fantastiska papper och dokument. Jag började med att dra fram kistan och ställa upp locket så långt det gick för att enklare kunna lägga in alla buntar snyggt och fint så att jag inte fördärvade något.

När jag öppnade locket fullt ut så såg jag att där fanns ett gammalt spindelnät med en förtorkad stor spindel, lite läskigt med stora spindlar tycker jag. Jag gick ut i köket för att hämta dammsugaren för att städa bort spindel och nät.

När jag ändå var i köket tog jag och diskade upp det jag tidigare lagt i blöt och så började jag skölja ris och satte det i blöt för att sedan göra ett storkok att ha till lunchlådor. Tog ut dammsugaren och drog in den i rummet för att upptäcka att nätet var TOMT!!

V A R är spindeln?!?

Jag kan bara hoppas att den gått ut för balkongdörren har stått öppen hela dag. Isch

När jag trodde jag var klar hittade jag en annan hög med brev, som jag lagt på en av stolarna. Det var brev min far fått när han låg i flottan. Jag satte mig och lade dom i datumordning. Jag läste några stycken och lärde mig att sommaren 1955 var väldigt varm och torr. Min gamlamormor fyllde 65 år och en travhäst drunknade i Sisjön.

Efter det jag ätit middag och diskat av satte jag mig vid datorn och gick igenom bilderna från lördagens kameranad mitt ute i hösten.

Runt slottet
Bröllopsfotografering i görande
Uti skogen skall vi gå…
Där träffade jag Tomten som var glad över att ha haft sällskap i dessa Corona tider

Gunilla Skriven av:

4 kommentarer

 1. Nina+Sjöberg
  29 september, 2020
  Svara

  Vilka underbara kort du har tagit

  • Gunilla
   29 september, 2020
   Svara

   Tack

 2. Mona
  29 september, 2020
  Svara

  Hittat spindeln ?

  • Gunilla
   29 september, 2020
   Svara

   NEJ!! fast det kanske är bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.