Ett, två, tre…

Idag har jag inte varit utanför dörren, inte ens på balkongen. Jag har nog inte ens tittat ut genom fönstret.

Men jag känner mig så nöjd för jag är äntligen klar med en del i ett större projekt.

Jag har ett stort projekt med att göra fotoböcker av händelser, resor och utflykter. Ett sådant projekt gör man bäst baklänges, annars blir det aldrig gjort. Så 2019 och 2018 är klara.

Att jag gick från PC till Mac förra året har inte underlättat projektet. Jag är ännu inte riktigt vän med IOS och förstår inte alltid varför det inte blir som jag vill eller ännu värre…. inte blir alls.

I julas började jag med att välja ut och göra iordning foton som skulle vara med i boken ”Köpenhamn 2017”. Det tog sin lilla tid, 612 foton blev utvalda och monteringen kunde börja. Veckan innan påsk trodde jag mig vara så gott som klar, skulle bara gå igenom den en gång till. Lägga till lite text här och där och sedan var det bara att skicka iväg beställningen, det var dessutom sista dagen på ett erbjudande om 50% rabatt. Men vad händer…. jo boken var helt plötsligt borta, helt borta. Jag klickade hit och jag klickade dit men jag hittade den ingenstans.

Ja, det var bara att börja om. Bilderna var ju klara så det var ”bara” själva bokskapandet som skulle göras. Har inte haft så mycket inspiration, en del av mig var rejält sur och irriterad över att tekniken vunnit över mig.

Men skam den som ger sig. Den här helgen har varit blåsig och kallt och min inspiration kom tillbaka. I lördags kväll var jag näst in till klar med Köpenhamn 2017 version.2.

Men vad händer då?

Jo, version 1 dyker då helt plötsligt upp. Den bara finns där, som om den aldrig varit borta. Jag kände att jag behövde jämföra de båda versionerna och jag blippade och bluppade för att hitta bästa och effektivaste sättet att göra detta, för tyvärr gick det inte att sammanfoga versionerna med ett enkelt klick.

Med hjälp av en pdf-fil kunde jag kopiera text och jag hittade sätt att kopiera sidornas layouter. På detta sätt skapade jag Köpenhamn 2017 – version 3.

Gunilla

Gunilla Skriven av:

En kommentar

  1. Nina Sjöberg
    19 maj, 2020
    Svara

    Tekniken är fantastisk när fungerar De ska bli spännande att få se den färdiga fotoboken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *