Grönt är Skönt

och Nordanvinden är kall från vilket håll den än kommer

Och i morse var det bara strax över 0 sträcket när jag vaknade. Inte så att jag rusade upp och ut, nej jag tog det lugnt med lite kaffe på sängen och läste tidningen.

Någon grad varmare var det när jag sedan körde upp till Gunnebo. Men i de skuggiga partierna var det kyligt så det blev snabba steg för att komma ut i solen

Regnet igår har satt fart på grönskan

Grönt är skönt, framför allt den skira vårgröna.

När jag gick där i skogen och filosoferade fick jag i ögonvrån se något flyga förbi, Jag trodde första att det var någons burfågel som var på rymmen för fågeln var ganska stor och grön som en papegoja

Grönt blev temat för dagen och kanske var det denna Gröngöling ville få mig att förstå.

Avslutningsbilden från min morgonpromenad idag får bli från Ståloppet där det mitt i allt det gröna, ute i vattnet lyste gult. När jag såg det, då var jag ju tvungen att ta mig närmare. Så genom ett litet buskage, hukade under några grenar se noga efter var jag satte fötterna så att jag inte plurrade eller slant på leran vid vattenbrynet.

Gunilla Skriven av:

En kommentar

  1. Nina Sjöberg
    12 maj, 2020
    Svara

    Vilka naturupplevelser du har varje måndag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *