Sommartid Sommardäck

Äntligen måndag och dags att sätta guldkant på tillvaron.

Fick vänta in solen idag eftersom vi gick över till sommartid igår.
Det är kallt på nätterna, det har varit frost flera nätter i veckan som gått, så det är inte många grader över 0 på morgonen. Därtill kommer en nordanvind som stundtals tar i ordentligt.
Natten till söndag tog det i så rejält att fyra tegelpannor på grannens tak blåste av.

Även idag blev det en promenad uppe vid Gunnebo. Solen hade inte riktigt nått över trädtopparna men ljuset lekte i vassen.

Slottet är färdig målat, ställningarna som finns där nu är för att skorstenarna står i tur för att bli iordningsställda. Tydligen har dom en gång i tiden blivit igensatta för att det läckte in när det regnade men det har visat sig vara dåligt för ventilationen inne i slottet.

Jag gick gången upp mot slottet och ställde mig sedan och såg ut över trädgården, ännu dröjer grönskan, man om ett par veckor så.

Jag valde sedan att gå vägen för köksträdgården och ner mot ridhuset.

När jag gått backen upp mot Gunnebos Butik var luften fylld av en härlig doft, jag trodde mig förstår att det kom från restaurangen lite längre bort men när jag tagit bilden över köksträdgården fick jag se en skylt vars budskap jag inte kunde motstå.

Jag knackade på och den glada bagerskan öppnade och sålde mig ett gott Levinbröd och så kunde jag inte motstå nybakade kardemummabullar.
Är det Måndag så är det! och att bära två påsar under resten av promenaden var helt ok när en så lyxig frukost väntade mig när jag kom hem.

Ännu är det för tidigt för rödkullorna att vara ute i området mellan Slottet och Stensjön, så dessa kossor fick stå modeller för dagens sista foto.
(jag hade ju som sagt två påsar i handen och kunde därför inte ta fler foton)

Efter frukosten, som var fantastiskt god, gick jag ut på balkongen där det var lä. Jag tog fram solstolen och satte mig och njöt av vårsolens värme. Senare på eftermiddagen var det dags att göra mig av med ytterligare lite vinter och jag åkte iväg och fick mina vinterdäck utbytta.

Så nu är det Sommartid och Sommardäck som gäller.

Gunilla Skriven av:

En kommentar

  1. Nina Sjöberg
    4 april, 2020
    Svara

    Vilken underbar måndag. Superproffsig fotograf. Det ska bli roligt att följa din blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.